+32 (0)3 808 03 34
Kies uit 125+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Hasselt
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Wandelingen op maat in Hasselt

Info
Reviews
Veelgestelde vragen
Info over het uitje
Reviews
Veelgestelde vragen
Details over dit uitje
Wandelingen op maat in Hasselt

Houdt u van de stilte om u heen en de wind door de haren dan bent u bij ons aan het goede adres. U kunt wel liefst kiezen uit 6 wandeltochten met een bijzonder thema. Hieronder ziet u de 6 verschillende wandelingen staan.

Tuin Dina Deferme

Houdt u van de frisse geur van bloemen dan is de wandeltocht door de romantische tuin van Dina Deferme iets voor u. Proef de unieke sfeer in verschillende tuinkamers en laat je ogen glijden over de weelderige bloemenborders. Om de 3 weken veranderen de grote collectie rozen en de vaste planten van kleur.
Deze tijd bevindt zich in een landelijke omgeving niet ver van Hasselt. Een tuin vol verrassingen, waar elk deel pure rust uitstraalt en boeit door een unieke sfeer.

Domein Kiewit

Laat je op Domein Kiewit verrassen door 5 soorten tuinen of kies voor een wandeling over avontuurlijke (knuppel)paden. Elke dag opnieuw worden deze 130 hectaren van het openbaar natuurdomein van de stad Hasselt met de grootste zorgen beheerd. Snuif gezonde lucht op en leer de unieke fauna en flora kennen.
Op Domein Kiewit heb je heel veel wat mogelijkheden om te wandelen. Zo kan je vanaf het kasteeltje van Kiewit de verschillende gemarkeerde wandelpaden volgen tot aan de speeltuin van Bokrijk. Bij het bezoekerscentrum Kiewit is er ook extra kinderplezier zo kun je met u kinderen de kinderboerderij gaan bezoeken.

Japanse tuin

De ontwerper Inou Takuyuki heeft de Japanse Tuin in Hasselt gecreëerd. De tuin is het resultaat van de vriendschapsbanden die de steden Itami en Hasselt sinds 1985 onderhouden. Hasselt schonk Itami in november 1997 een torenbeiaard, en in Hasselt is de Japanse tuin de blijvende, symbolische aanwezigheid.

Tijdens de rondleiding wordt u meer geschiedenis verteld over het ceremoniehuis
‘Korokan’ dit betekent ‘’een plaats van rust en onderkomen voor reizigers’’.
Verder wordt wat verteld over het theehuis hier worden ook vaker theedemonstraties gehouden. Ook worden de verschillende monumenten in de tuin aan u uitgelegd.

Kruidentuin

Verken het hedendaagse kruidenpark en ontdek hoe mensen van alle tijden en culturen kruiden gebruiken. De indrukwekkende Kruiden- en Inspiratietuin maken deel uit van de Abdijsite Herkenrode.

De tuin bevat 450 verschillende soorten kruiden en planten waarvan de naam in diverse talen wordt aangegeven. Hij bestaat uit twee grote delen de ‘’hortus officinalis’’ en de ‘’campus officinalis’’.

De hortus officinalis bestaat uit twaalf afzonderlijke tuinkamers. In de campus officinalis vind je de gebruikstuinen. De planten staan gegroepeerd volgens gebruik: verfkruiden, groenten, keukenkruiden. De gids zal tijdens deze rondleiding u van alles vertellen over de geschiedenis.

Tijdens deze rondleiding komt u ook bij de Limburg Lavendel velden. Ontdek het winkeltje met zijn zelfgemaakte producten van de eigen lavendel. De lavendelhoeve is opgestart in 2001. De hoeve ligt in de schaduw van de Herkenrode abdij.
De plant kan je een onbezorgd vakantiegevoel bezorgen. Lavendel werkt immers ontspannend en laat de stress wegebben. Bovendien is lavendel goed voor de huid en blijkt het kruid onmisbaar in de parfumindustrie.

Inclusief:
  • Enthousiaste gids
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!
Worden de uitjes alleen in de Vlaamse taal verzorgd of ook in andere talen?
Nee, onze gidsen spreken namelijk meerdere talen. Vrijwel alle excursies, uitjes, rondleidingen en arrangementen kunnen ook in andere talen worden gereserveerd, bijvoorbeeld Frans, Duits, Engels, etc.
Onze groep is kleiner dan het minimaal aantal deelnemers, kan ik evengoed deelnemen aan het evenement?
Ja dat kan zeker! Wij kopen onze arrangementen in voor het minimaal aantal deelnemers (die op de website vermeld staan), we verzoeken u dan wel om dit minimum tarief te voldoen. Maar overleg altijd van te voren met ons!
Waar in Hasselt starten de arrangementen?
Veel uitjes starten in de buurt van het de Grote Markt, maar dit is volledig afhankelijk van het gekozen arrangement. Onze medewerkers van Hasselt Events zullen u altijd vooraf op de hoogte stellen van het juiste vertrekpunt.
Is de door mij gewenste datum beschikbaar?
Wij kunnen via onze systemen meteen zien of het door u gewenste arrangement beschikbaar is op de gewenste datum en tijdstip. Indien dit het geval is, adviseren wij u wel om ook zo spoedig mogelijk te reserveren, op deze manier voorkomt u mogelijke teleurstellingen.
Hoe laat beginnen de arrangementen eigenlijk?
Dat bepaalt u helemaal zelf! Dit kan wel deels afhankelijk van het gekozen arrangement, maar in principe beginnen de evenementen op ùw gewenste tijdstip!
Kunnen we ook aansluiten bij rondleidingen of workshops van andere groepen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Hasselt Events organiseert uitjes en arrangementen alleen voor groepen die door de kant samengesteld worden, we passen het programma volledig aan op uw specifieke wensen. Vandaar kunnen geen andere deelnemers aan de arrangementen meedoen.
Gaan de uitjes ook door als het weer wat tegen zit?
Zeker Weten! Ook als het weer een beetje tegenzit dan gaan we gewoon de stad in! Het is mogelijk om eventueel regenponcho’s en paraplu’s voor u te regelen of even langer te blijven hangen in een kroeg. Hasselt is ook prachtig als het een beetje rehasselt, geloof dat maar van ons!
Hoe komen wij van punt A naar B?
De gidsen van Hasselt Events begeleiden u van het ene punt naar het andere tijdens onze Rondleidingen en andere Arrangementen (tenzij er maar een paar meter tussen zit…). U ontvangt in ieder geval altijd een routebeschrijving van ons, zodat u weet waar u verwacht wordt en hoe u op die plek moet komen.
Zijn de bedrijfsuitjes en arrangementen van Hasselt Events fiscaal aftrekbaar?
In het algemeen zijn alle kosten voor een bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar, maar dan dienen deze kosten volgens de belastingdienst redelijk zijn. Daarnaast stelt de fiscus als voorwaarde dat 75% van het personeel deel moet kunnen nemen aan het evenement. Deze 75% mag echter ook bepaald worden op basis van een bepaald onderdeel of afdeling van het bedrijf.
Kunnen jullie ons een brochure en prijslijst sturen?
Hasselt Events maakt geen gebruik van brochures of prijslijsten. Wij betrekken u graag bij het samenstellen van het ideale arrangement. Hierdoor kunnen wij geen vaste tarieven vermelden, alles is immers afhankelijk van uw wensen en ideeën! We maken graag een persoonlijk en vrijblijvend voorstel voor u, waarin al uw keuzes, ideeën en vragen zoveel mogelijk zullen worden opgenomen.
Hoe ver van tevoren moeten we ons op maat gesneden uitje betalen?
Wij zenden u ruim van tevoren een factuur, deze dient maximaal 14 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan. Indien het uitje binnen 14 dagen na het versturen van de factuur plaatsvindt dan vragen we u voor het uitje de betaling te voldoen.
Gerelateerde categorieën

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan